Sa gatim cu lavanda

Lavanda face parte din familia mentei si este apropiata de rozmarin, salvie si cimbru.

Se potriveste bine atat cu acestea trei, cat si cu oregano sau fenicul. Cand inlocuiesti florile proaspete de lavanda cu flori uscate, foloseste doar 1/3 din cantitatea mentionata in reteta.

Daca adaugi prea multa lavanda in mancare, aceasta va capata un gust amar, din cauza aromei foarte puternice. Frunzele si tijele de lavanda pot inlocui cu succes rozmarinul in majoritatea retetelor.

Pune 5-6 fire de lavanda cu 1 kg de zahar intr-o cutie etansa, iar dupa o saptamana vei avea un zahar aromat, perfect pentru prajituri sau indulcirea ceaiului negru.

Toaca flori de lavanda (proaspete sau uscate), amesteca-le cu zeama de lamaie si ulei de masline si obtii o marinata ideala pentru carnea de porc sau miel. (Foloseste DOAR lavanda pentru gatit!)

 

 


Cautare