Efectele benefice ale mustului

Mustul, avand valoare nutritiva foarte ridicata, a fost denumit "laptele vegetal".

Analizele au demonstrat ca mustul este superior laptelui prin continutul in zahar, materii azotate, saruri minerale si prin valoarea calorica de peste 900 calorii la 1 kg.

Principalele proprietati terapeutice sunt: tonice-aperitive, nutritive, depurative, stomahice, diuretice, laxative si excelent remineralizante. Pentru aceste beneficii, e se recomanda in: anemie, convalescenta; tulburari digestive; acidoza; afectiuni hepatobiliare; colesterolemie; obezitate; reumatism; guta; insuficienta cardiaca; calmarea durerilor.

In caz de intoxicare, se bea cate 1 litru must nefermentat timp de cateva zile consecutiv. La obezitate se consuma zilnic cate 700-1500 ml, timp de 1-2 zile pe saptamana. Cura cu must din struguri de buna calitate dureaza 3-4 saptamani si consta din consumul a 3 pahare pe zi, din care jumatate din cantitate se ia dimineata, pe nemancate, iar restul la cele doua mese principale.

prof. univ. dr. Constantin MILICA

 


Cautare