Alimente curate si alimente contaminate cu pesticide

Dr. Weil, ne ofera in ''Shoppers' Guide to Pesticides, un ghid privind siguranta alimentelor si modul in care alegem ceea ce mancam.

In cazul in care tot mai multi oameni sunt implicati in producerea de alimente ecologice, fara o informare speciala nu vom stii care alimente trebuie produse prin metode organice si care, in continuare, trebuie produse, fara riscuri de contaminare cu pesticide toxice, prin metodele conventionale. Noi mancam ceea ce este ieftin si disponibil, dar prinntr-o buna alegere putem avea un trai sanatos, consumand alimente mai sanatoase.

Dintre categoria fructelor si legumelor testate, 15 alimente au avut cea mai mica incarcatura de pesticide, si, pe care le putem cumpara linistit din magazine si supermarket-uri, respectiv: avocado, porumb dulce, ananas, varza, varza mazare dulce (congelata), ceapa, sparanghel, mango, papaya, kiwi, vinete, grapefruit, pepene galben, conopida, cartofi dulci.

Cele 15 alimentele pe care trebuie sa le cumparam intotdeauna organic, avand cea mai mare incarcatura de pesticide intre toate legumele si fructele testate sunt: merele, capsunele, strugurii, telina, piersicile, spanacul, ardeii dulci, nectarinele, castravetii, rosiile cherry, varza Kale si cartofii.

Alimentele au fost testate cu sprijinul asociatiei non-profit ''Environmental Working Group'' (EWG), iar rezultatele au fost prezentate in ''Shoppers' Guide to Pesticides in Produce''.

 

 


Cautare