Efectele benefice ale corcoduselor

Corcodusele sunt benefice pentru imbunatatirea memoriei, pentru tratarea afectiunilor respiratorii si pentru buna functionare a sistemului digestiv.

In plus, au rol diuretic, sunt benefice pentru ameliorarea afectiunilor ficatului si intarirea sistemului imunitar. De asemenea, fructele de corcodus sunt tonifiante, revigorante, au efect calmant, cicatrizant si trateaza insomniile. Sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie sau in curele de slabire.

Corcodusul (Prunus cerasifera) este un arbore ce provine din Europa si Asia, si este cel mai raspandit soi de prun. Fructele sale, sunt mici si dulci. Corcoduşul este un arbore foarte des intalnit in Romania si nu necesita o ingrijire speciala, intrucat e rezistent la paraziti si foarte adaptabil la schimbari de temperaturi sau la diverse tipuri de sol.

Corcodusele sunt bogate in vitamina B, vitamina C si vitamina A. Totodată, contin fier, magneziu, calciu, fosfor, acid citric, pectine, apa si zaharuri naturale. Sunt printre putinele fructe care au puţine calorii.

Studiile mai arata ca prunele galbene contin acid clorogenic, o substanta naturala dovedita ca lupta impotriva stresului oxidativ care imbatraneste prematur pielea. Prunele galbene ajuta la sporirea producerii de celule ale pielii pentru a te feri de riduri.

Compotul de corcoduse este purgativ, racoritor si tonifiant si va va scapa de febra setei in zilele caniculare. In 10 minute compotul este gata! Ingrediente: corcoduse 600 g; zahar 230 g. Preparare: Se pune zaharul intr-o cratita smaltuita, se toarna apa clocotita deasupra si se fierbe timp de 5-7 minute. In timp ce fierbe siropul, spalati fructele si scoateti samburii. Se pun fructele in sirop, se adauga putina sare de lamaie si se fierb 2-3 minute. Se bea rece. Compotul de corcoduse se serveste cu prajituri sau torturi extrem de dulci, din cauza gustului dulce-acrisor.

 


Cautare