Ceapa si usturoiul verde, medicamentele primaverii

Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine.

Ceapa si usturoiul verde erau folosite inca din antichitate pentru tratarea starilor de melancolie. Ele sunt bune diuretice si impiedica retentia apei in organism. Usturoiul verde contine fitohormoni, substante cu structura chimica similara hormonilor, care se gasesc in toate plantele tinere. La usturoiul verde, mirosul si iutimea sunt mult mai blande, decat la cel uscat, deoarece contine mai putini compusi cu sulf. Usturoiul verde, de primavara, este cunoscut ca medicament minune, dar si ca cel mai puternic antibiotic natural. Usturoiul contine cantitati insemnate de vitamine A, B1, B2 si C, dar si substante minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, iod, siliciu si calciu. Ca si ceapa, usturoiul contine alicina, substanta recunoscuta pentru efectul ei antibacterian, detoxifiant, expectorant. Datorita alicinei din compozitie, usturoiul previne si trateaza bolile respiratorii. Alicina are, de asemenea, proprietati anticoagulante, impiedicand formarea trombozelor, adica blocarea unui vas sangvin cu un cheag de sange. Consumul regulat de usturoi contribuie la scaderea nivelului colesterolului din sange si al trigliceridelor, prevenind bolile cardiovasculare. Atat usturoiul verde cat si ceapa contin cuercitina, un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului. Cercetatorii spun ca 5-6 grame de usturoi, consumate zilnic, scad riscul aparitiei cancerului de prostata cu mai mult de 50%. Proprietatile anticancerigene ale usturoiului se datoreaza compusilor sulfurati, printre care se numara si alicina. Fumatorii inraiti care consuma zilnic usturoi sau ceapa sunt mai putin expusi la a se imbolnavi de cancer pulmonar, tot alicina fiind aceea care inlatura o parte din efectele negative ale fumatului.

Ceapa verde este ideala pentru cei care indura afectiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf din ceapa. Ceapa verde este recunoascuta pentru proprietatile purificatoare, stimuland, in acelasi timp, si procesele de regenerare ale organismului. Ceapa verde combate eficient acneea prin efectul diuretitic si depurativ, ajutand la curatarea tenului din interior. Cura de ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic si are capacitatea de a regla activitatea endocrina a organismului. In plus, ceapa verde regleaza glicemia si este recomanda diabeticilor in cure de lunga durata. Despre ceapa verde se mai poate spune ca regleaza eficient activitatea renala mai ales daca este asociata cu un consum mare de lichide. Ceapa verde are un puternic efect antibacterian, detoxifiant, expectorant, astfel ca prevenire si trateaza bolile respiratorii. In plus are si proprietati anticoagulante impiedicand formarea trombozelor si scade nivelului colesterolului si al trigliceridelor, prevenind in acest fel bolile cardiovasculare. Combinata cu ocura de urzici, cura de ceapa verde te poate pune pe picioare si poate vindeca rapid astenia de primavara.

 


Cautare