Ceaiul de galbenele

Galbenelele (craite, sau caldaruse) sunt o adevarata sursa de flavonoide, carotenoizi, vitamina C, substante proteice si substante amare.

Florile de galbenele se pot utiliza sub forma de ceaiuri, infuzie, decoct, comprese, spalaturi, masti si produse cosmetice.

Uz intern: Crampe abdomibale, gastrita si ulcer gastric, ulcer duodenal, inflamatii de colon, hemoroizi, boli de ficat, cicatrizant intern.

Uz extern: acnee, arsuri, degeraturi, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza.

Mod de administrare Infuzia din galbenele se prepara foarte simplu, turnand peste o cana de apa clocotita 2 lingurite cu varf de floare uscata. Se bea ceaiul de 3 ori/zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Beneficiile ceaiului de galbenele sunt urmatoarele:

  • Ceaiul de galbenele are proprietatea de a calma durerile menstruale, mai ales la persoanele anemice. Poate regla ciclul menstrual prin faptul ca imbunatateste circulatia sangelui.

  • Ceaiul de galbenele trateaza gastrita si ulcerul gastric si are efect antiinflamator si antibacterian. Se recomanda 2 cani de ceai de galbenele pe zi, dimineata si seara.

  • Reduce inflamatiile gingivale si vindeca infectiile.

  • Spalarea cu ceai de galbenele ajuta la tratarea conjuctivitei.

  • Poate fi utilizat pentru a calma pielea iritata prin aplicarea de comprese pe pielea inflamata.

  • In cazul in care suferi de acnee, aplica zilnic, timp de cel putin o saptamana, comprese cu ceai de galbenele.

  • Ceaiul de galbenele, cremele sau supozitoarele sunt utile in unele afectiuni vaginale precum: leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze.

  • Ceaiul de galbenele ajuta la detoxifierea corpului dupa operatie.

  • Starile de congestie nazala se pot ameliora semnificativ cu ajutorul inhalatiilor cu ceai de galbenele.

  • Consumul ceaiului de galbenele este contraindicat in timpul sarcinii.


 


Cautare