Cum a fost distrusa savoare celor mai gustoase rosii?



Cand ati cumparat ultima oara rosii gustoase de la un supermarket? Nu va aduceti aminte? Stati linistiti, si ceilalti oameni sunt in aceeasi situatie.

De ce sunt totusi rosiile lipsite de gust? Raspunsul este unul relativ simplu. Cultivatorii de rosii sunt platiti la kilogram si nu in functie de calitatea marfii. Ei se concentreaza mai mult pe aspectul legumei, decat pe gust.

Cultivatorii vor sa obtina rosii cat mai rotunde si cu partea inferioara plata, pentru ca legumele sa poata fi transportate mai usor.

Gustul intra foarte putin in toată aceasta ecuatie si cateodata nu intra deloc” sustine specialistul Barry Estabrook.

In plus, rosiile sunt de multe ori refrigerate in timpul transportului, iar temperaturile joase „ucid” ceea ce mai ramane din gust.

Potrivit unor studii stiintifice, si genetica are parte ei de vina in lipsa gustului rosiilor.



Sursa: http://www.antena3.ro

 



Cautare