Improvizatii de gulas si sarmale cu Florin Dumitrescu



Juratul de la MasterChef, Florin Dumitrescu, a acceptat fara ezitare provocarea celor de la emisiunea Povestiri Adevarate de a transforma bucatele romanesti in mancaruri haute-cousine.

Florin a acceptat imediat provocarea si, a gatit, la restaurant, sarmale, mamaliguta si gulas. Așa ca a luat ingredientele pentru fiecare din aceste alimente și s-a pus pe treaba. Rezultatul a fost unul exceptional: sarmalele sunt invelite in foi de.... dovlecel, mamaliguta a fost fiarta in lapte, iar gulasul are topping de reductive de vin!

Pentru ca, inainte sa inventezi, trebuie sa stii sa faci preparatele clasice. Asta e filosofia chef-ului Florin Dumitrescu, un bucatar de 25 de ani care considera ca prin invatarea retetelor originale iti arati respectul pentru profesie, pentru ingrediente si pentru client. Inovatia e pentru cei care trec de pasul acesta. „E important ca macar o data sa faci corect, sa detii baza. Fara baza nu poti personaliza, ca n-ai de la ce sa pleci.” spune Florin.

 

 

IMAGINI VIDEO:

http://www.florindumitrescu.ro/2012/05/retete-romanesti-revizitate.html

 



Cautare