Show culinar sustinut la Festivalul PROVINO Iasi



Dan – Silviu Boerescu, fost director „Playboy”, director editorial la „Tabu”, a gatit sambata seara (5.11.2011) pentru invitatii Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie de la Iasi.

 

Boerescu, alias „Bucatarescu”, i-a surprins pe invitatii serii „Art, Wine & Gastronomy” cu un preparat culinar “scaldatin vin.  

Porcul provocator cu sos de vin şi sos de hrean” a ajuns in farfurii dupa doua ore de „bucatareala” iar Boerescu a incheiat spectacolul live cu bomboane picante de morcov glazurate in vin. „Am ales sa prezint vinul altfel decat in forma lui lichida si sa-i port pe invitatii PROVINO in lumea mancarii cu vin. Am pregatit doua sosuri cu vin, la sosul de hrean am folosit vin alb, smantana, un pic de frisca, zahar brun si otet balsamic, iar la sosul de vin am folosit un vin nobil. Porcul a fost provocator si datorita ingredientelor, am folosit un ulei neutru, de palmier, ca sa las suculenta carnii sa va invadeze cerul gurii. Eu zic ca a fost un show culinar cu vin cum nu a mai vazut Iasulsşi m-am simtit foarte bine la Festivalul PROVINO, mi-as dori ca astfel de evenimente sa aiba loc mai des la Iasi”, a declarat bucatarul Dan – Silviu Boerescu.

 

Amfitrionii serii PROVINO au fost fratii Adrian si Catalin Paduraru, care i-au bucurat pe invitati cu povesti despre vin. Actorul si criticul de vin au filmat la festival si o editie speciala a emisiunii „Frati de Vita” difuzata pe TVR 2, singura emisiune TV din Romania dedicata in exclusivitate vinurilor si oenoturismului. Festivalul PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie sa incheiat, pe 6 noiembrie, cu un show culinar sustinut de Florin Dumitrescu, un tanar bucatar cu care se mandreste Bucurestiul culinar. Bucatarul scolit in Italia a gatit pentru numeroase personalitati din showbiz-ul romanesc iar vedete precum Nicholas Cage si Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale. In afara show-urilor culinare sustinute in premiera la Iasi, publicul PROVINO a avut ocazia sa vada in festival si cea mai mare sticla de vin din Romania, de 18 litri, aflata in colectia somelierului iesean Marian Timofti, presedinte al Organizatiei Somelierilor din Romania 2011.

 

In cele patru zile de festival PROVINO a adus in fata publicului o expozitie cu 150 de sortimente de vin, utilaje, instalaţii, echipamente, produse si tratamente pentru podgorii si crame iar vizitatorii au participat la degustari conduse de somelieri si membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati, lansari de vin, cursuri introductive in lumea vinului, spectacole de muzica live si o expozitie de arta cu lucrari de pictura, sculptura si grafica ale artistilor ieseni.

 

Prima editie a Festivalului PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie organizata de compania ABplus Events, lider in organizarea de targuri si expozitii la nivel national, a fost realizata sub patronajul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina VeterinaraIon Ionescu de la Brad” Iasi, cu sprijinul Patronatului National al Viei si Vinului, Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania si Organizatiei Somelierilor din Romania 2011.

 

 

Sursa: www.provino.ro

 

 


Cautare