Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011 ajunge pe 9 septembrie la Cluj



Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011 ajunge pe 9 septembrie la Cluj, dupa 3 orase in care competitia culinara a reunit atat bucatari profesionisti cat si amatori pentru a promova conceptul de “bucatarie cultura in randul romanilor.

Evenimentul este organizat de Asociatia Cultural Euro-Est Alternativ (A.C.E.E.A) si este singura Competitie Gastronomica Continentala din Romania certificata de Worls Association of Chefs Societies (WACS).

In Bucuresti, Campionatul va ajunge abia pe 21 octombrie.

Competitia culinara se adreseaza atat profesionistilor (maestri ai artei culinare, bucatari), cat si amatorilor in ale bucatariei si s-a desfasurat de-a lungul anului in principalele regiuni ale tarii (la Iasi in perioada 5-6 martie 2011, Pitesti 24-26 iunie si Timisoara 1-3 iulie 2011).

Sistemul de inscriere este organizat pe doua grupe: Profesionisti si Amatori, iar fiecare grupa este jurizata separat de catre o comisie internationala.

Principalele criterii de evaluare sunt: gustul produselor culinare, prezentarea acestora in forma finala, dexteritatea concurentului si igiena acestuia.

Ca si la celelalte etape, organizatorii au invitat la Cluj pe langa specialisti culinari din Romania si maestri bucatari recunoscuti la nivel international. Gazda evenimentului este maestrul Antonio Passarelli iar presedintele juriului va fi Master Chef Burc Tuncel, de la Hotel Sheraton Marea Britanie, specialist in bucatarie moderna.

Cu ce ii mai asteapta campionatul pe vizitatori? Se va stabili un record gastronomic international, se vor organiza show-uri gastronomice, demonstratii culinare si multe altele.

Evenimentul va avea loc in perioada 9-11 septembrie 2011 in parcarea Polus Center Cluj.

De ce in aer liber? Pentru ca evenimentul isi propune sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru, transformandu-l intr-o vedeta, iar celui pasionat de gatit sa-i stimuleze imaginatia, sa-i ofere ocazia sa-si exerseze talentul altfel decat o face de obicei.



 

Sursa: www.horeca.ro

 


Cautare