Ospat cu Heston la malul marii



In 1982, cand Heston Blumenthal a implinit saisprezece ani, a fost cu familia sa la un restaurant de trei stele, situat sub stancile falnice din Provence si s-a indragostit de gatit.
 

A fost nevoie de mai mult de un 10 ani pentru a realiza acest vis. Pe timpul zilei a lucrat intr-o varietate de locuri de munca - vanzator fotocopiator, colector de datorii, controlor de credit – iar noaptea gatea diferite mancaruri din peste din clasica bucatarie franceza.
 

In fiecare vara el a petrecut doua saptamani colindand Franta, vizitand restaurante, furnizori si producatori de vin. Aceasta a fost formarea uceniciei culinare a lui Heston. In afara unui curs de trei saptamani de formare profesionala ca bucatar el este in intregime autodidact.
 

Lectura unei carti de produse alimentare si de gatit a lui Harold McGee la facut sa fie atent la toate regulile bucatarie traditionale.

 

In 1995, a deschis in Londra un bistro cu preparate frantuzesti unde servea printre altele friptura de rata cu cartofi prajiti, sos a la moelle si Tarte Tatin.
 

Dupa ce ia explodat cuptorul, a luat legatura cu renumiti profesori de stiinta care l-au ajuta sa renoveze intreg spatiul, folosind tehnici revolutionare pentru gatit, inclusiv in cea ce priveste combinarea aromelor. In anul 2000 Heston practica gatitul de mare precizie cu ajutorul bailor de apa, iar restaurantul sau a primit mai multe stele.

 

Intre timp Heston a devenit profund interesat de istoria gastronomiei britanice, iar in retetar are cuprins si meniul servit la incoronarea regelui James al II-lea în 1685
 

La TVPaprika maestrul culinar Heston creaza retete magice dedicate in exclusivitate bucatariei marine.

 

Heston isi propune sa schimbe gandirea simplista despre preparatele din peste, ocazie cu care a pregati un adevarat ospat cu fructe de mare si delicatese din ocean.

 

In episodul de vineri 15 iulie, de la ora 22 am vazut cum Heston a preparat sandvişuri delicioase cu castraveti de mare. La felul principal, bucatarul nostru a creat o delicatesa unica numitaO zi la malul marii cu un somn prietenos si un pescarus cochet. Felul doi a constat in corali comestibili cu stelute de mare imbracate in ciocolata.


 

ARTICOLE SIMILARE:

 

www.youtube.com/watch?v=g28-9NVUHj0

 


 

Cautare