Alimentatie sanatoasa

Umami este al cincilea gust, recunoscut recent de catre occidentali. Se inscrie pe lista dupa sarat, dulce, acru si amar.

Cea mai simpla reteta de branzica de casa foloseste lapte pasteurizat si zeama de lamaie.

Roscova este fructul unui arbore care poate creste atat in zonele cu clima temperata, cat si in cele cu clima tropicala.

Stupul reprezinta cea mai completa farmacie si cea mai sanatoasa sursa de hrana.

Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si produce compusi chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii.

Pasta de ghimbir cu usturoi este una din pastele de baza in bucataria indiana si se poate folosi la numeroase feluri de mancare.

Cura de detoxifiere este perioada in care iti hranesti organismul cu sucuri proaspete, ce contin nutrientii necesari si care se digera mult mai usor.

Mustul, avand valoare nutritiva foarte ridicata, a fost denumit "laptele vegetal".

Apa de nuca de cocos este de fapt sucul din interiorul nucilor de cocos tinere, care nu are grasimi si colesterol, are putine calorii si e foarte hidratanta, ceea ce o face ideala pentru o dieta.

Unul din motivele pentru care avem probleme de sanatate este acela ca nu mai gatit mancaruri din oasele si cartilajele animalelor, ci doar din carne.

A 4-a editie a festivalului Sarbatoarea Gustului in Romania, se desfasoara sub motto-ul 'Bun pentru gust, bun pentru sanatate, bun pentru planeta', in perioada 26 octombrie — 23 noiembrie cand va avea loc o celebrare a gusturilor inedite, oferite de cele mai bune ingrediente pe care doar cei mai buni Chefs din Europa o pot insufla.

Sfaturi culinare culese din „Calendarul satenilor” (1907)