Alimentatie sanatoasa

Socata este o bautura traditionala romaneasca degustata si apreciata de multe generatii.

Ridichea neagra este o leguma care se consuma mai putin, cu toate ca poseda numeroase beneficii si calitati terapeutice asupra starii de sanatate.

S-a stabilit cert ca salata verde stimuleaza procesele metabolice si constituie un aliment de improspatare, de revigorare si de curatire a organismului.

Postul Pastelui pentru crestini este o perioada de penitenta cu 40 de zile inainte de Paste.

Stafidele sunt o alternativa sanatoasa la dulciuri si un aliat incredibil de puternic al organismului.

La numai 37 de ani, Rich Fulber, din California, a fost diagnosticat cu cancer limfatic in ultima faza.

Consumul de ciuperci este in crestere si se observa un interes deosebit pentru Pleurotus ostreatus, care ocupa deja 26% din piata europeana.

Umami este al cincilea gust, recunoscut recent de catre occidentali. Se inscrie pe lista dupa sarat, dulce, acru si amar.

Fructele de aronia, au continutul foarte mare in antioxidanti, mult mai mare decat afinele, merisorul sau rodiile.

Roscova este fructul unui arbore care poate creste atat in zonele cu clima temperata, cat si in cele cu clima tropicala.

Ghidul Cumparatorului EWG 2015, ne arata ca de cinci ani merele sunt produsele cele mai contaminate cu reziduri de pesticide, in Statele Unite.

Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si produce compusi chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii.