Alimentatie sanatoasa

Mancarea cretana este considerata cea mai sanatoasa din lume. Incepand cu uleiul de masline, fructele, vinul, branza, painea si mai ales mirodeniile si vegetalele – toate contribuie la cea mai sanatoasa dieta din lume.

Consumul de ciuperci este in crestere si se observa un interes deosebit pentru Pleurotus ostreatus, care ocupa deja 26% din piata europeana.

Fragii au un efect benefic in diabet, reumatism, ateroscleroza si hipertensiune arteriala, datorita actiunii diuretice si detoxifiante.

Fructele de aronia, au continutul foarte mare in antioxidanti, mult mai mare decat afinele, merisorul sau rodiile.

Salata verde se spala bine, frunza cu frunza, asa incat sa nu ramana urme de pamant, apoi se taie fasii sau se rupe cu mana si se pune la scurs.

Ghidul Cumparatorului EWG 2015, ne arata ca de cinci ani merele sunt produsele cele mai contaminate cu reziduri de pesticide, in Statele Unite.

Socata este o bautura traditionala romaneasca degustata si apreciata de multe generatii.

Ridichea neagra este o leguma care se consuma mai putin, cu toate ca poseda numeroase beneficii si calitati terapeutice asupra starii de sanatate.

S-a stabilit cert ca salata verde stimuleaza procesele metabolice si constituie un aliment de improspatare, de revigorare si de curatire a organismului.

Postul Pastelui pentru crestini este o perioada de penitenta cu 40 de zile inainte de Paste.

Stafidele sunt o alternativa sanatoasa la dulciuri si un aliat incredibil de puternic al organismului.

La numai 37 de ani, Rich Fulber, din California, a fost diagnosticat cu cancer limfatic in ultima faza.