Alimentatie sanatoasa

Urda este cea mai dietetica branza, contine cea mai putina grasime si este bogata in saruri minerale.

Pentru orice strain in ale bucatarie nu mai exista nici o problema, deoarece scoala de gatit din ferma, rezolva totul.

Ginsengul Siberian (Eleutherococcus Senticocus) este o varietate care se cultiva in Siberia, China, Coreea si Japonia.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a format o standardizare a productiei industriale alimentare de mare serie.

Trebuie sa consumam o varietate cat mai mare de legume, zarzavaturi si radacinoase zilnic.

Nucsoara da parfum sarbatorilor dar este si benefica sanatatii.

Scriitorul Mark Twain spunea ca atunci cand gusti pepene verde iti dai seama ca mananci ingeri.

Ananasul (Ananas comosus) este o planta tropicala comestibila de la care se consuma fructele proaspete, gatite, sub forma de sucuri sau compoturi.

Cuprul este capabil sa distruga bacteriile si virusii nedoriti. Este interesant ca medicina ayurvedica stia acest lucru inca de pe vremea cand bacteriile erau o notiune necunoscuta stiintei. Ayurveda recomanda si astazi pastrarea apei de baut in vase de cupru.

Varza Kale este o leguma foarte apreciata pentru beneficiile sale pentru sanatate.

Scortisoara este o excelenta sursa de fibre si minerale.

Pe la inceputul lunii martie, imediat ce vremea incepe a se incalzi si zapada se topeste, prin paduri apare leurda (ALLIUM URSINUM), cautata de ursii care ies din hibernare, pentru a face o cura de detoxificare, dar si pentru a-si pune sangele in miscare.