Alimentatie sanatoasa

Smochinele, originare din Asia Mica, contin vitaminele A, B1, B2, C si minerale precum calciu, fier, fosfor, sodiu, potasiu si mangan.

Directorul stiintific al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura, Adrian Siceanu, ii sfatuieste pe romani sa consume miere romaneasca, mai ales ca avem o diversitate a soiurilor unica in Europa.

Se culeg fructe de soc ajunse la maturitate, care trebuie sa fie negre la culoare si dulci la gust.

Murele, la fel ca si ruda lor apropiata, zmeura, sunt stimulatori exceptionali ai imunitatii.

Corcodusele sunt benefice pentru imbunatatirea memoriei, pentru tratarea afectiunilor respiratorii si pentru buna functionare a sistemului digestiv.

Berea este singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina (B12).

Caisele pe cat sunt de dulci si aromate, pe atat sunt de bogate in vitamine si minerale, ajutandu-ne sa ne mentinem in forma.

Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine.

Ciresele sunt recomandate in mod special persoanelor care sufera de reumatism, guta, constipatie, litiaza biliara si renala.

Sampania este un medicament intradevar miraculos.

Proteinele se gasesc atat in alimentele de origine animala, cat si in cele de origine vegetala.

Binecunoscutul bucatar, Jamie Oliver, a declansat, cu ceva vreme in urma, razboi industriei fast-food.