Dulapuri hidroponice

Dulapurile hidroponice, sunt special concepute pentru a gazdui in interiorul lor sisteme hidroponice de cultivare a plantelor.

Procesul implica cultivarea plantelor alimentare folosind o solutie nutritiva lichida in loc de sol, si este o alternativa atractiva pentru cultivatorii care au spatii mici in locuinta. Prin introducerea plantelor intr-o solutie lichida nutritiva, si asigurarand conditiilor de crestere, cum ar fi lumina in functie de tipul de plante (de zi lunga sau de zi scurta), apa si ingrasaminte, acestea pot fi usor cultivate in dulapurile hidroponice. Alegerea celor mai bune dulapuri hidroponice necesita o evaluare atenta a nevoilor, in functie de modul cum se va mobilam camera si de marimea speciilor de plante preferate. Exista o mare varietate de modele disponibile, in unele tari, si se pot alege cu usurinta dulapurile hidroponice care le convin clientilor. Acestea se pot confectiona si artizanal, acasa, daca avem un mimin de cunostinte, materialele si sculele necesare.

Dulapurile pot fi echipate cu sisteme de iluminare, ventilatie, reflectoare, si conductele care ajuta la reglarea temperaturii si umiditatii. Dulapurile mari sunt utilizate pentru uz comercial. Pe langa furnizarea unui mediu mediu optim si controlat pentru plante, dulapurile blocheaza orice contact cu bolile si daunatorii plantelor si au un mecanism de blocare pentru a nu umbla copii din curiozitate si de a produce daune culturilor. Dulapurile au un desing care imbina utilul cu placutul si se poate amplasa in laborator, birou, camera de zi, sau hale. . Colorarea interiora a dulapurilor hidroponice pot influenta temperaturii si capacitatile reflectorizante. De exemplu, o suprafata curata, alba permite plantelor o fotosinteza uniforma. Alegerea instalatiei de iluminat necesita un echilibru atent intre spectru, caldura emisa, durata de viata a becului, si costuri. In general lumina artificiala trebuie sa imite lumina naturala. Multe dintre dulapurile hidroponice vin complet utilate si nu trebuie decat sa ne conectatam la o sursa de curent. Volumul de spatiu disponibil trebuie sa fie, de asemenea, in concordanta cu soiuri de plante, pe care le cultivam. Echilibrarea tuturor elemntelor si alegerea dulapului hidroponic optim ne ofera satisfactia de a lucra cu natura in interior si de a obtine bunatile vegetale dorite pentru masa.

 

 


Cautare