Cultura de furaj verde in 6 zile

In fermele unde se aplica tehnologii moderne de crestere a animalelor, producerea furajelor verzi nu se mai realizeaza direct in camp, pe terenurile agricole destinate acestor culturi, ci în interiorul unor camere sau containere de crestere hidroponica a plantelor.

In aceste spatii amenajate, producerea de furaje verzi se realizeaza pe verticala, in tavi de diferite dimensiuni, fara nici un substrat. Conditiile de mediu din aceste camere de crestere sunt controlate, la nivelul optim: temperatura de 22-25°C, umiditatea atmosferica 40-60 %, iluminarea zilnica 10-12 ore. Intr-o astfel de camera sunt transformate 10 kg de seminte de orz in 210 kilograme de furaje verzi de inalta calitate in maxim 6 zile.

Cultivam furaje in cultura hidroponica, din mai multe motive: valoarea nutritiva ridicata; optiune pentru furaje curate, fara pesticide si de erbicide; consum mic de apa si energie; costuri mai mici pentru hrana animalelor; aprovizionare constanta cu furaje nutritive; nu depinde productia de furaje de conditiile meteorologice sau fluctatia preturilor la furaje; atrovizionare constantă cu furaje; Transport si costuri scazute de depozitare.

 

 


Cautare