Tehnologii ecologice




Carnea ecologica trebuie sa provina de la animale din rase traditionale si selectate in acest scop. Aceste animale vor fi nascute, crescute si exploatate in sistem ecologic, extensiv cu acces obligatoriu la pasune si intretinere in sistem nelegat.



Factorul care conditioneaza sporirea productiei zootehnice este hranirea rationala a animalelor pe baza asigurarii unui volum indestulator de furaje pentru fiecare specie de animale.


Cultura de conopida (Brassica oleracea botrytis) se va aplasa in sere dupa castraveti ciclu I si va fi urmata de tomate in ciclul II.


Fermele ecologice de animale se pot infiinta pentru urmatoarele speci: bovine, cabaline, ovine, caprine, suine, iepuri, gaini, gaste, curci, rate, bibilici, struti, fazani, porumbei, prepelite, albine, pesti, melci, acvacultura, etc.


Fermierii care cresc animale in sistem ecologic le hranesc cu furaje ecologice care ajuta animalele sa creasca, sa produca, si sa-si imbunatateasca sanatatea.