Tehnologii ecologice

Otetul este folosit in agricultura ecologica pentru combaterea buruienilor nedorite.

Ingrasamintele organice pe baza de aminoacizi au inceput sa fie din ce in ce mai mult folosite de catre producatorii agricoli atat din sectorul de productie conventional cat si din sectorul de productie ecologic.

Catina (Hippophae rhamnoides) este un miracol al naturii. Fructele contin multa vitamina C, dar si vitaminele A, B, E, F, P, K, saruri minerale, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, hidrati de carbon si acizi organici, precum si ulei de exceptionala valoare terapeutica.

In Danemarca, pui de carne bio ar putea fi crescuti in padure.

In agriculura ecologica si bio taraneasca se utilizeaza unele plante care au proprietati in stimularea cresterii culturilor agricole si in combaterea unor boli si daunatori. Urzica si coada calului sunt doua dintre ele.

 

Multe gospodine folosesc petalele de trandafiri pentru a prepara sucuri, ceaiuri, sau dulceturi si vor sfaturi pentru a avea o cultura bio, in acest scop.

In Austria sau Germania, nu exista miristi nearate sau ogoare de vara care zac imburuienate pana in primavara, ci doar ogoare verzi.

Ca si pesticid ecologic, putem utiliza ceaiul de hrean si ardei iute, contra daunatorilor si bolilor foliare.

In occident infiintarea unei ferme zootehnice incepe cu avizul de mediu, indiferent de specia crescuta.

Fermierii care doresc sa afle care sunt cele mai noi si utile tehnologii pentru productiile lor si persoanele care si-au propus sa activeze in agricultura ecologica, se pot inscrie la cursul de Operator in ferme ecologice mixte din 24-27 mai.

Firma olandeza Bejo este implicata si in dezvoltarile ce tin de cultivarea ecologica.

Datorita cresterii lente a culturii ecologice de soia, exista pericolul ca in primele faze de crestere, din cauza ploilor, sa se dezvolte buruienile si solul sa fie erodat si spalat.