Tehnologii ecologice

Ambassador este un soi foarte popular si fiabil, destinat culturii principale de mazare ecologica verde.

In Romania exista un program pentru certificarea si conservarea potentialului genetic al rasei Mangalita prin metode biotehnologice.

Romania are un potential apicol de 3 ori mai mare decat este el la ora actuala.

Ecologistii spun ca amenintarea momentului este interdictia de a pasuna in perioada decembrie – aprilie.

Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:

Cultura ecologica de castraveti se poate infiinta atat in sera cat si in sau solar.

Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.

Produsele avand eticheta biodinamica si certificarea Demeter sunt cunoscute de catre clientii pietelor locale de produse ecologice.

Zmeurul (Rubus idaeus) este un arbust fructifer solicitat tot mai mult pe piata produselor ecologice. Este cultivat de mii de ani deoarece fructele au proprietati medicinale, iar ultimele cercetari au scos la iveala efectul anticancerigen si antioxidant al acestora.

Fermele de rame sunt recipiente etanse umplute cu compost, rame si pamant de gradina, pentru a produce pamant organic necesar micilor ferme ecologice.

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.

Cultura ecologica a murului (Rubus sp): Murele sunt solicitate tot mai mult ca fructe ecologice. Cu toate ca sunt sunt usor de cultivat si ingrijit se gasesc rar in magazine.