Tehnologii ecologice

BioHumusSol este un ingrasamant natural, produs cu ajutorul ramelor, un substrat mineral - organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.

Ambassador este un soi foarte popular si fiabil, destinat culturii principale de mazare ecologica verde.

Bivolii din tara noastra pot fi crescuti in ferma pentru productia de lapte si carne, atata ca produs ecologic, cat si ca produs traditional.

Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:

Cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, ar fi cultivarea legumelor ecologice.

Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.

Rotatia rationala a culturilor nu poate fi conceputa fara practicarea culturilor succesive.

Zmeurul (Rubus idaeus) este un arbust fructifer solicitat tot mai mult pe piata produselor ecologice. Este cultivat de mii de ani deoarece fructele au proprietati medicinale, iar ultimele cercetari au scos la iveala efectul anticancerigen si antioxidant al acestora.

Mazarea este putin pretentioasa fata de factorii de vegetatie, fiind planta zonei temperate, cu climat mai umed si racoros, arealul sau de cultura atingand paralela de 67 grade latitudine nordica si 1800 m altitudine in Muntii Alpi.

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.

Solul trebuie protejat pentruca este izvorul si sustinatorul vietii.

In Romania exista un program pentru certificarea si conservarea potentialului genetic al rasei Mangalita prin metode biotehnologice.