Tehnologii ecologice

Spania este cunoscuta pentru cresterea porcilor cu ghinda si pentru renumita sunca ''Iberico Jamon''.

BioHumusSol este un ingrasamant natural, produs cu ajutorul ramelor, un substrat mineral - organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.

Fermele ecologice de vaci de lapte se pot infinta pentru bovine si pentru bubaline (bivoli).

Bivolii din tara noastra pot fi crescuti in ferma pentru productia de lapte si carne, atata ca produs ecologic, cat si ca produs traditional.

Gardurile electrice prezinta o serie de avantaje demne de luat in considerare: sunt economice, ofera o parcelare rapida a unei portiuni de teren, se monteaza simplu si nu reprezinta un pericol pentru animale.

Cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, ar fi cultivarea legumelor ecologice.

Poti fi un producator de mure ecologice daca aplici tehnica de cultivare pe plasa de sarma.

Rotatia rationala a culturilor nu poate fi conceputa fara practicarea culturilor succesive.

In vederea evitarii aplicarii tratamentelor cu substante sintetice a fost testata metoda asocierii cartofului cu crizantema, la o ferma particulara din judetul Teleorman.

Exista o mare diferenta intre puii pentru carne crescuti in baterii si cei crescuti in sistem ecologic. De cele mai multe ori noi consumam carne multa si ieftina, cu toate ca ar fi indicat pentru sanatatea noastra sa consumam carne mai putina dar de foarte buna calitate.

Mazarea si fasolea de iarna se cultiva mai ales in sistemul de agricultura ecologica.

Mazarea este putin pretentioasa fata de factorii de vegetatie, fiind planta zonei temperate, cu climat mai umed si racoros, arealul sau de cultura atingand paralela de 67 grade latitudine nordica si 1800 m altitudine in Muntii Alpi.