Conferinta HIGH NATURE VALUE

Conferinta HIGH NATURE VALUE este un eveniment despre comunitatile rurale, practicile agricole si produsele alimentare din zone cu natura bogata din Romania, precum Transilvania sau Maramures.

La eveniment vor fi prezente asociatii de fermieri din 6 astfel de zone si intre cei care vor lua cuvantul vor fi si Carlo Petrini (Presedintele Slow Food International), Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet (Ambasadorul Elvetiei in Romania), reprezentanti ai Comisiei Europene, Bancii Mondiale, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor. Conferinta se va incheia cu un mic targ cu produse realizate de fermierii invitati, unde vor impartasi povesti si vor oferi spre degustare din bunatatile aduse.

Romania pastreaza cele mai intinse zone agricole cu Inalta Valoare Naturala (HNV) din Europa. Aceasta bogatie nu este inca suficient recunoscuta nici in tara, nici la nivel mai larg, in ciuda faptului ca HIGH NATURE VALUE reprezintă una dintre prioritatile politicilor UE.

La Conferinta se va discuta cea ce insemana HIGH NATURE VALUE, si cum poate sa asigure un viitor economic viabil comunitatilor rurale, alimente sanatoase si peisaje mozaicate valoroase, dar si sa contribuie la pastrarea identitatii culturale romanesti. Conferinta are loc in ziua de 15 martie 2016, incepand cu ora 9.00 la Hotel Crowne Plaza, Bucuresti.

O asociatie romaneasca de fermieri din Transilvania, ce va fi prezenta la targul din cadrul conferintei din 15 martie a fost invitata si la Salonul International Slow Food Italia.

 

 


Cautare