Branza de la ferma ecologica de oi – Ijarul, Marisel, judetul Cluj


Ferma Ijarul este structurata dupa modelul gospodariilor taranesti traditionale.

 

Ferma Ijarul asigura in perimetrul afectat incintei spatii atat pentru cresterea turmei de peste 300 de ovine si caprine cat si pentru cresterea animalelor de pe langa gospodarie (vaci, gaini, caini) si spatii de cultura legumicola si depozitare.

 

Pasunea fermei se intinde pe o arie de 100 de hectare, la poalel Carpatilor Apuseni, primul atu fiind faptul ca nu exista nici un fel de interventie in erbicidarea si intretinerea pasunii prin metode industriale.

 

IJARUL (Coasta Luncii) este locul in care se lupta pentru pastrarea traditiilor pastorale ale romanilor.

 

Ferma produce branza dupa retete traditionale romanesti.

 

Produsul ecologic alimentar este, în primul rând, obtinut din ingrediente provenite din agricultura ecologica.

 

Acest tip de agricultura trebuie sa respecte urmatoarele principii si reguli:

  • eliminarea oricarei tehnologii poluante într-o zona nepoluata;

  • utilizarea de soiuri si specii cu rezistenta sporita la conditiile de mediu;

  • ameliorarea si mentinerea fertilitatii naturale a solului;

  • utilizarea de fertilizatori si amelioratori ai solului, pesticide, materii prime pentru prepararea furajelor, ingrediente pentru prepararea alimentelor în conformitate cu lista produselor permise în agricultura ecologica;

  • absenta organismelor modificate genetic (GMO) si a iradierii plantelor;

  • absenta aditivilor chimici de sinteza: conservanti, coloranti, arome, emulgatori, acidifianti, întaritori de gust, agenti de îngrosare, etc.

Absolut toate aceste principii sunt respectate cu strictete in ferma Ijarul care detine atestat Eco-Inspect.

 

Productia agroalimentara ecologica are drept scop realizarea unor sisteme agricole durabile, diversificate, echilibrate si asigura protejarea resurselor naturale si sanatatea consumatorilor. Impactul procesului de productie ecologica asupra mediului este minim.

 

Alimentele ecologice sunt produse diversificate, sanatoase, libere de boli si daunatori, lipsite de reziduri nocive, cu un continut echilibrat in substante bioactive si minerale. Sunt rezultate din tehnologii ecologice traditionale , tehnologii care nu utilizeaza ingrasaminte chimice si pesticide.

 

Atat hrana animalelor cat si toate ingredientele sunt obtinute in conditii ecologice pe pasunile din jurul fermei si pe cele alpine din zona Marisel denumita Jjarul.

 

Toate sortimentele de branza de la ferma ecologica Ijarul se obtin din lapte de oaie in proportie de 80% si lapte de capra in proportie de 20%.

 

 

Sursa: www.ijarul.ro

 


Cautare