Paine si fursecuri ecologice - “Marisca & Victoria”, judetul Hunedoara



Fabrica de paine ‘Marisca & Victoria” s-a infiintat din anul 1997 si functioneaza in fosta locatie a vechii fabrici de paine a orasului – “Cetate Deva”, achizitionata prin licitatie in anul 2000.

 

Pe langa produsele conventionale fabrica de paine produce sub sigla “ae”, PAINE ECOLOGICA si FURSECURI ECOLOGICE, cu ingrediente agricole obtinute in conformitate cu regulile productiei ecologice.

 

Actualmente aceste produse ecologice se regasesc in rafturile supermarketurilor de renume de la nivel local, dar si in magazine specializate din Bucuresti, Brasov si Timisoara.

 

Principalele calitatii care pun in valoare painea neagra ecologica sunt urmatoarele:

Faina se obtine prin macinarea bobului de grau in întregime. Astfel painea neagra ecologica este cea mai bogata in minerale, fibre, aminoacizi, glucide, lipide, etc.

Calitatea de ecologic certifica faptul ca graul este cultivat fara ingrasaminte chimice si fara insecticide, iar painea este obtinuta din aceastăa faina ecologica, apa, drojdie proaspata si sare ecologica. Aceasta paine nu contine aditivi sau alte E-uri.

 

Calitatile dietetice si terapeutice ale painii negre ecologice:

Are un aport nutritiv complex de minerale, fibre, aminoacizi si vitamine si un raport ideal, echilibrat intre elementele plastice proteine, glucide si lipide.

Un alt atu este ca senzatia de satietate se instaleaza fiziologic mult mai repede in cazul consumului de paine neagra decat in cel al painii albe, astfel ca se evita abuzul cantitativ.

Painea neagra ecologica este mai bine tolerata de bolnavii diabetici, deoarece are un continut mai redus in glucide.

Stimuleaza tranzitul intestinal fiind cel mai bun remediu profilactic impotriva constipatiei.

Plus ca acest produs nu expune la riscul obezitatii.

Fiind lipsita de E-uri fereste organismul de efectele lor adverse.

 



Cautare