Vinurile medicinale

Vinurile medicinale sunt forme medicamentoase mult folosite in trecut cat si in prezent.

In conditii casnice ele se prepara prin macerare la rece, timp de 7-8 zile a materiei prime vegetale maruntita convenabil, cu vin de calitate superioara (vin ecologic), utilizand 1 l de vin pentru 30-50 grame de produs. Maceratul se va agita din cand in cand. Apoi se filtreaza, se stoarce rezidul, iar lichidul rezultat se lasa sa sedimenteze 24 de ore. se refiltreaza si se completeaza cu vin pana la 1 litru. Uneori se indulceste cu 50 g zahar sau miere.

Maitrank” este o bautura aromatizata obtinuta din vin in care au fost macerate plante medicinale si care a fost indulcit, maxim 5 %. Hildegard von Bingen (1098 - 1179) o calugarita benedictina care a trait la Disibodenberg, Germania, a scris retete si sfaturi de sanatate, printre care si retete de vinuri medicinale. Hildegard recomanda vinul, taiat cu apa, in care se inmoaie paine.

Oferta >>

 

 


Cautare