Vin bio Domeniul Bogdan

Domeniul Bogdan se întind pe 154 ha, in podgorie Murfatlar D.O.C., in apropiere de satul Pestera, judetul Constanta si practica viticultura biodinamica.

Incepand din 2016, 8 vinuri bio sunt certificate de catre Austria Bio Garantie. Este de vorba de: vinurile rosii Feteasca Neagra Organic si Syrah Organic; vinurile albe Sauvignon Blanc Organic, Riesling de Rhin Organic, Muscat Ottonel Organic, Cuvée Christian Organic si Chardonnay Organic; si vinul Roze Cabernet Sauvignon Organic. Vinuri au primit medalii si distinctii la concursurile internationale de profil.

Viticultura biodinamica, practica in Domeniul Bogdan, aplica principiile metodei organice, in care nu se folosesc produse chimice de sinteza (ierbicide, pesticide, ingrasaminte chimice, fungicide etc.), dar foloseste o gama de preparate speciale total naturale, asa numitele preparate biodinamice (500-508) cu rol de starteri organizatori, armonizatori si dinamizatori ai proceselor biologice din sol sau din compost, unde stimuleaza viata microbiana, sau din plante, la care influenteaza procesele vegetative si regenerative. In plus, integreaza si simplicitatea legilor nescrise ale naturii prin alegerea momentului potrivit, cu ajutorul calendarului lunar.

Oferta de vin bio >>


 


Cautare