Mancare eco la manastire

Cu ocazia Targul International al Procesatorilor si Producatorilor din Agricultura Ecologica “ECO-INT 2018 NATURAL TASTE”, ce are loc in perioada 20-23 septembrie 2018, s-a servit un pranz eco la Manasirea din Tisa Silvestri Bacau.

Vizita de lucru, oferita de organizatori participantilor la targul ecologic, a cuprins printre alte obiective si Manasirea din Tisa Silvestri Bacau care detine o microferma certificata ECO. Aici pranzul a fost servit cu mancare eco.

Dupa masa, a fost prezentata stupina formata din 50 de bio-stupi sub indrumarea profesorului Ioan Ursu, cel care a patentat aceasta inventie la OSIM. Mierea produsa in acesti stupi este de cea mai buna calitate, fiind folosita pentru consumul obstii si pentru comercializare la pangarul manastirii.

Manastirea dispune de o livada de pomi fructiferi foarte bine ingrijita, roadele acesteia fiind transformate in compoturi pentru iarna sau fiind depozitate in ladite pentru consumul obstii si al vizitatorilor ce trec pragul manastirii. Legumicultura este o alta indeletnicire a maicutelor, practicata atat pe terenul agricol din preajma manastirii, cat si in solarul amenajat ce asigura necesarul de legume pentru consumul obstii pe toata perioada anului.

 


Cautare