Ferma bio pe acoperisul unui restaurant

Cafeneaua Bastille, la fel ca multe alte restaurante ecologice si durabile, se aprovizionaza de la fermierii locali ori de cate ori este posibil. Cu toate acestea, Bastille Cafe din Seatlle, SUA, impreuna cu compania agricola Seattle Urban Farm au facut un pas inainte, pentru aprovizionare cu legume, producand direct pe acoperisul localului.

Instalata si intretinuta de Colin McCrate de la compania Seattle Urban Farm, gradina urbana de legume de pe acoperis, in suprafata de peste 1000 mp este irigata si incalzita pentru a pastra proaspete produsele care se gasesc in meniul restaurantului pe tot parcursul anului. Aici se produc rosii, castraveti, fasole, arugula, salata verde, ridichi, ardei iute, busuioc, arpagic, patrunjel, etc. Locatia de pe acoperis asigura expunerea la soare si temperaturi mai ridicate decat nivelul solului, ceea ce duce la obtinerea de plante sanatoase, cu o crestere mai rapida.

Fermierii din Seattla Urban Farm (SUFCo) si bucatarul sef de al Bastille, Jason Stoneburner, lucreaza impreuna pentru a alege soiuri unice si adecvate de sezon. SUFCo efectueaza ingrijirea permanenta a culturilor si a solului, iar personalul de la bucatarie viziteaza zilnic gradina pentru a se asigura ca recoltele sunt adunate la timpul optim. Pentru a profita din plin de spatiul limitat, o serie de garduri si cutii, inconjoara gradina, pentru a fi utilizat spatiul cat mai eficient, atat pe orizontala cat si pe verticala. Productivitatea gradini continua sa creasca in fiecare an, deoarece programul SUFCo de management imbunatateste sanatatea solului, iar noile sisteme specifice perfectionate de cultivare urbana, imbunatatesc productia si calitatea recoltei.

 


Cautare