Sucuri si nectaruri naturale - Silva Fruct, judetul Neamt

Silva Fruct este un producator de nectar din fructe specifice padurii, a carui buna reputatie in piata romaneasca se bazeaza pe calitatea produselor, orientare catre clienti si profesionalism.


 

Viziunea firmei

Silva Fruct va fi un competitor bazat pe onestitate, comunicare, relatii stabile si imbunatatire continua.


 

Fabrica de sucuri si nectaruri naturale Silva Fruct


 

In anul 2004 s-a infiintat Centrul de Fructe de Padure Piatra Neamt cu scopul de a valorifica fructele de padure existente in padurile din judetul Neamt prin trimiterea acestora ca produse congelate pe piata interna si la export.


 

In ultimii ani, personalul Directiei Silvice Piatra Neamt a cautat aducerea unui plus valoare acestor fructe prin prelucrarea lor si obtinerea unui produs final.


 

Dorinta de a oferi consumatorului roman produse naturale asemanatoare celor din europa de vest, dar din fructe specifice padurilor tarii noastre, s-a concretizat in 2004 in realizarea unei fabrici de prelucrare a fructelor de padure si a fructelor de livada in produse finale cum ar fi: piureuri, sucuri concentrate, nectaruri si sucuri limpezi.


 

Fabrica este dotata cu camere frigorifice de refrigerare si congelare performante necesare depozitarii in conditii optime a fructelor de padure pana la introducerea lor in procesul de fabricatie. In plus, fabrica este dotata cu instaltii de ultima generatie si este complet automatizata.


 

Aceasta este prima fabrica de sucuri naturale si nectaruri din fructe de padure din Romania. Reteaua tehnologica de la Piatra Neamt cuprinde utilaje de inalta performanta importate din Italia: linie de procesare fructe de padure in piure si ambalare aseptica. Proiectul de modernizare s-a conturat in urma unor analize ale exporturilor pe care Directia Silvica Neamt le realizeaza anual in diferite state ale Uniunii Europene.


 

Cele mai solicitate fructe de padure la export sunt zmeura, murele, afinele, catina si macesele, dar pana acum Directia Silvica Neamt nu putea furniza decat fructe de padure in stare proaspata sau refrigerata. Dezvoltarea acestor noi capacitati de prelucrare a fructelor de padure nu poate insemna decat o crestere a exporturilor, implicit recunoasterea pozitiei pe care tara noastra o ocupa pe linia productiei fructelor de padure, care este net superioara altor state europene, atat calitativ, cat si cantitativ.


 

Aceasta cu atat mai mult cu cat produsele prelucrate in noua fabrica sunt 100% ecologice, fara coloranti sau stabilizatori, iar fructele provin numai din zone atestate ecologic din toata tara. Gama de produse din fructe de padure prelucrate de aceasta fabrica a aparut pe piata sub marca Silva Fruct ce este distribuita la nivel national.


 

Cea mai importanta investitie din ultimii ani, destinata productiei, realizata de Directia Silvica este Fabrica de sucuri naturale si nectaruri din fructe de padure infiintata in cadrul Centrului de Fructe Piatra Neamt.


 

Acest obiectiv a fost initiat in anul 2003 si proiectat de Institutul de Studii si Proiectari de Constructii pentru Agricultura si Industrie Alimentara - ISPCAIA S.A. Bucuresti. A fost elaborat un studiu de prefezabilitate avizat de R.N.P. si apoi s-au contactat mai multe firme de prestigiu din tara, in vederea elaborarii unui studiu de marketing. Acest studiu a fost efectuat de firma The Gallup Organisation România.


 

Obiectivul a fost inaugurat in cursul anului 2004, investitia insumand peste 7.900.000 RON. În conformitate cu indicatorii tehnico - economici se estimeaza o productie silvica suplimentara de 4.700.000 RON, un profit de 1.600.000 RON si o durata de recuperare a investitiei de 4-5 ani. Fabrica beneficiaza de o dotare moderna, cu instalatii si utilaje fabricate in Italia. În ce priveste capacitatea de procesare, aceasta este de 600 - 1000 tone/an, iar capacitatea de productie se concretizeaza in:350 tone/an piure de fructe semifabricat, ambalat aseptic; 700 tone/an nectar ambalat in sticle; 20 tone/an suc concentrat, ambalat aseptic.


 

Spre deosebire de alte produse care se gasesc pe piata, piureul, nectarul si concentratele realizate de Directia Silvica sunt in procent de 100% naturale, fara ingredienti sintetici, avind baza de materie prima (fructele de padure), certificate din punct de vedere ecologic, urmind ca acestea sa fie certificate si din punct de vedere biochimic. În acest context, produsele fabricii noastre, vor deveni cele mai apreciate si cautate produse naturale pe piata româneasca si externa.


 

In anul 2002 a fost receptionata instalatia de frig de la Centrul de Fructe Piatra Neamt. Acest obiectiv, in valoare de 600.000 RON, se distinge prin faptul ca agentul de racire este freonul, inlaturindu-se dezavantajele amoniacului. Tunelurile de racire permit de asemenea pastrarea in stare proaspata a fructelor pina la prelucrare dar si comercializare in stare congelata a produselor semifinite.


 

www.silvafruct.euCautare