Merlot Ecologic, Dealul Bujorului, este un vin cu o culoare rosie - rubinie, suficient de intensa, iar cand este tanar apar nuante de albastru sau violet.
Vinul se matureaza repede, dupa 1-2 ani, iar prin invechire la butelii, dezvolta o aroma foarte generoasa, care particularizeaza soiul si da tipicitate locului de provenienta. Gustul, amintind de afine de padure, este bine echilibrat, catifelat cu o tenta usor picanta, persistenta dupa inghitire.
Strugurii sunt obtinuti in cultura ecologica. Fertilizarea si masurile de protectie a culturii se fac prin metode ecologice.
Vinul este unul tonic consumat in cantitati moderate. Se serveste la temperatura camerei asociat cu preparate din carne de vita , porc si vanat, dar poate fi asociat excelent cu orice fel de friptura si cu branzeturile servite ,,a la français", adica la sfarsitul mesei.
Reamintim si faptul ca Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru a castigat punctaj pentru 3 medalii de argint la Concursul International de Vinuri Bucuresti 2016 (IWCB 2016) cu soiurile Feteasca neagra, Sarba si Burgund mare.