Uleiul de palmier BIO

Uleiul de palmier brut si nerafinat contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori mai multi decat tomatele.

Compozitia, maleabilitatea si durata de conservare ridicata fac din uleiul de palmier un ingredient usor de integrat in diverse preparate. Nu contine colesterol ceea ce il face unul din cele mai sanatoase uleiuri, fiind utilizat pe scara larga la prepararea produselor de panificatie si patiserie dar si in bucatarie, pentru supe, sosuri sau diverse alte preparate. Suplimentele din ulei de palmier sunt considerate ca facand parte din familia legumelor si nu contin colesterol - acest lucru este benefic pentru bolnavii care au colesterolul ridicat.

In compozitia uleiului de palmier, forma activa si importanta de carotenoizi este betacarotenul o forma a vitaminei A care este un antioxidant eficace ce ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului si reduce riscul de boli de inima, cataracta si cancer. De asemenea, betacarotenul ajuta la imbunatatirea vederii si are potentialul de a se converti in vitamina A, care sta la baza productiei de rodopsina, pigmentul necesar vederii pe timp de noapte. S-a demonstrat ca betacarotenul contribuie la lupta impotriva bolilor de plamani.

Un beneficiu semnificativ oferit sanatatii de catre uleiul de palmier este ca acesta este lipsit de acizi grasi trans, care pot cauza cancer de colon, cancer de san, boli de inima, pot afecta dezvoltarea creierului la nou-nascuti si pot contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.

Uleiul de palmier este o sursa importanta de vitamina E. De fapt, nici un alt ulei vegetal nu contine catitati atat de mari de vitamina E ca uleiul de palmier. Vitamina E este un antioxidant puternic care ajuta la indepartarea radicalilor liberi din organism. In acest mod, uleiul de palmier protejeaza impotriva anumitor boli cronice si intarzie procesul de imbatranire a organismului. Acesta intareste sistemul imunitar si protejeaza celulele pielii de radiatiile UV si toxine.

Energia din organism provine din toate grupele de produse alimenteare, inclusiv uleiuri si grasimi, iar uleiul de palmier este o sursa excelenta de calorii deoarece 1 gram de ulei de palmier ofera 9 kcal. Uleiul de palmier are punctul de ardere foarte ridicat, motiv pentru care este unul din cele mai indicate uleiuri de prajit. Practic se poate folosi la prajit chiar de mai multe ori, de aceea fast-food-urile prajesc cartofii de mai multe ori in acelasi ulei de palmier, decolorat, filtrat si rafinat.

Ulei de palmier rosu Rapunzel (producator Germania) provine din culturi de pamieri certificate ecologic.

 

Comanda >>


Cautare