Ferma ecologica viticola si agroturistica in Vermont

O mica ferma alpina constituita din gradini, livezi, si vie este situat la marginea localitati Chateauguay, Vermont (SUA).

In statul american Vermont se practica mica agricultura familiara de peste 200 de ani, iar la ferma alpina ''La Garagista'' se produce in mod natural vinuri si cidru. In afara de vie intalnim legume, fructe, flori, si ierburi pentru bucatarie restaurantul 'Osteria Pane E Salute'. In 2014, la ferma exista doua parcele mari de vie ecologica iar restul plantelor sunt cultivate in sistemul de permacultura pentru a pastra peisajul intact. Ferma, a fost amenajata sub forma de peisaj gospodaresc in 1999, iar primul vin ecologic a fost obtinut in 2010.Echipa care se ocupa de ferma este condusa de Heekin (viticultor, organizator, scriitor, fotograf, floricultor si designer) si Caleb (gradinar, bucatar, proiectant, constructor, mecanic, filozof). Alaturi de ei din echipa mai fac parte Andrew, Austin, Will, Austin si altii.

Katie Deirdre aduce entuziasm in ferma si in restaurant, inregistrand totul cu ochiul ei de fotograf dar si de scriitor. In ferma ''Garagista'' plantele au nevoie de timp pentru a-si consolada radacinile si rezistenta la boli si daunatori. Pentru asta se foloseste doar compost, culturile sunt acoperite cu mulci si se aplica ceaiuri minerale pentru a ajuta echilibrul nutritional al culturilor existente.

Heekin impreuna cu sotul ei, va invita in ferma si la restaurantul 'Osteria Pane E Salute' din Woodstock, Vermont, unde va vorbesc despre vinuri, mancare, permacultura, agricultura biodinamica si despre minunata lor ferma agroturistica.

 

 


Cautare