Apicultura ecologica in judetul Sibiu, cu Wilhelm Tartler

Wilhelm Tartler, apicultor din zona Sibiului, este un producator ecologic care participa cu produsele sale si la targurile de produse traditionale.

Nu au nici o legatura produsele ecologice cu cele traditionale, dar am fost chemat si am venit”, a spus el. Tartler s-a apucat de apicultura acum zece ani. Si a început direct cu apicultura ecologica, fara antibiotice si adaosuri de zahar.

 

De ce eco? “Pentru ca asa am invatat de la inceput. Invatatorul meu a fost apicultor ecologic si asa mi-a aratat acest mestesug si nici nu am vrut altfel sa incerc. Nu am incercat alte metode de productie, pur si simplu asa mi-a placut mie apicultura ecologica”, explica Tartler.  La inceput avea un singur stup, o singura familie de albine. Acum are cam o suta de stupi si produce, in fiecare an, in jur de patru tone de miere. Practica stuparitul pastoral. Primava este in Oltenia si la padurile de salcam de pe Dunare. In mai, se afla in padurile de molid si la cules de flori de padure. La inceputul lunii iulie, umbla cu albinele in Dobrogea la Marea Neagra pentru cules la Floarea soarelui. Vande miere de la ferma, in magazinul Biocoop din Sibiu, precum si pe diverse piete speciale. Idealul lui Wilhelm Tartler este "un mediu sanatos - o alimentatie sanatoasa - un popor sanatos."

 Mai mult

 

 


Cautare