Miere ecologica de la Wilhelm Tartler

Wilhelm Tartler, apicultor din zona Sibiului, este un producator ecologic care participa cu produsele sale si la targurile de produse traditionale.

Tartler s-a apucat de apicultura acum douazeci de ani. Si a început direct cu apicultura ecologica, fara antibiotice si adaosuri de zahar. De ce eco? Pentru ca asa a invatat de la invatatorul lui, care a fost apicultor ecologic. La inceput avea un singur stup, o singura familie de albine. Practica stuparitul pastoral. Primava era in Oltenia si la padurile de salcam de pe Dunare. In mai, se afla in padurile de molid si la cules de flori de padure. La inceputul lunii iulie, umbla cu albinele in Dobrogea la Marea Neagra pentru cules la Floarea soarelui. Vindea mierea: de la ferma, in magazinul Biocoop din Sibiu; in diverse piete locale. Idealul lui Wilhelm Tartler este "un mediu sanatos - o alimentatie sanatoasa - un popor sanatos."

Locuieste in satul Hamba si se ocupa, in prezent, de aproximativ 300 de familii de albine care sunt impartite pe 6 vetre fixe in raza de 40 km. Albinele traiesc in zone retrase, in mediul lor natural, aproape de paduri. In asa fel se asigura sanatatea albinelor dar si calitatea produselor apicole obtinute. Produce diferite sortimente de miere, polen, propolis, pastura si hidromel. De 15 ani familiile de albine sunt certificate ecologic de organismul de certificare ECOINSPECT din Cluj.

 

 


Cautare