Cafeaua organica din canepa este un amestec intre semintele de canepa (Cannabis sativa) si boabele de cafea, cultivate ecologic.
Oamenii vor putea bea aceasta bautura atat pentru aroma si gustul specific cat si pentru beneficiile aduse sanatatii de catre acizii grasi de tip omega, proveniti din canepa. Cele mai multe seminte de canepa recoltate pentru consum uman, inclusiv cele utilizate in cafeaua din canepa, au mai putin de 0,3 % THC. Aceast procent este considerat prea mic pentru al fi inregistrat ca drog. Semintele de canepa utilizate pentru cafea contin: 44 % ulei, fibre, aminoacizi importanti, vitamana E si proteine. Continutul semintelor in acid gama-linolenic si acidul stearidonic, au efect favorabil asupra pielii. Aminoacizii sanatosi din seminte reduc riscul bolilor de inima si alina durerea de poliartrita reumatoida.
Sustinatorii cafelei din canepa spun ca bautura este mai putin acida decat cafea obisnuita si este suportata mai usor de stomac. Unii beau cafeaua din canepa pentru a reduce palpitatiile si starile nervoasa, cauzate de cafeaua obisnuita iar altii pentru ca nu simt nici un fel de durerile de cap, cand consuma acest tip de cafea. Producatorii de cafea din canepa amesteca semintele de canepa cu cafeaua ecologica. Pe plantatiile ecologice de cafea, cultivate la umbra, sunt oferite conditii bune pasarilor care consuma insectele daunatoare, si solului care este imbogatit organic in humus de la frunzele cazute. Cea mai buna cafea ecologica se produce in Guatemala, Peru, Nicaragua, El Salvador, Mexic si Panama. Iar suprafetele cele mai mari de canepa pentru seminte se cultiva in Canada.