Plante medicinale bio la Firiteaz

Pasiunea pentru plantele medicinale a dus-o la aproape 2.000 de kilometri de tara natala. Este vorba despre Katharinei, o elvetianca care a pus pe picioare, la Firiteaz, langa Arad, o ferma in care cultiva plante medicinale bio, cereale bio si alte culturi bio.

Afacerea Katharinei a inceput in urma cu cativa ani, cand, dupa mai multe incercari esuate de a cumpara pamant in Elvetia, a decis sa se mute in Romania. Katharina, a mizat pe plantele medicinale. Ea isi aminteste ca satenii nu au fost prea increzatori in afacerea ei bio. La inceput multi, s-au gandit ca nu-i posibil fara chimicale, ca nu merge, ca-s atacate de boli si daunatori. Si noi am zis: nu, merge, ca asa ne-a dat Dumnezeu", a mai explicat elvetianca. Si a mers. In prezent, din ferma sa de langa Arad pleaca, in fiecare saptamana, cantitati impresionante de plante medicinale sau plante aromate spre restaurante vegane si magazine de profil.

Iar o parte din recolta e procesta inainte sa iasa pe poarta fermei. Iar cine are drum pe langa ferma Katharinei se poate opri pentru a-si face provizii cu ceai. “Aici, le-am ambalat in pungi transparente pt ca asa vede clientul ce calitate cumpara”, a mai mentionat femeia. Daca vrem sa avem un somn linistit si odihnitor, Katharina ne recomanda sa bem in fiecare seara o cana din ceaiul ei preferat, care se numeste "somn usor si vise placute". 

Mai mult >>

 


Cautare