Fructonata este un produs unic in industria alimentara ce a fost prezentat de o romanca la Targul Natural & Organic Products Europe, de la Londra.
Fructonata este singurul produs care presupune conservarea fructelor prin concentrare la temperatura sub 42°C, fara pasteurizare finala. Oradeanca Simona Bisboaca inginer in industria alimentara si cercetator, cunoscuta ca inventatoarea elixirului tineretii Antioxivita, extractul din samburi si pielite de struguri foarte bogat in antioxidant, a reusit sa uimeasca, din nou, industria alimentara. Din 2011 a inceput sa testeze o tehnologie de procesare a fructelor, intr-un mod cat mai bland, pentru a mentine bunatatea fructelor la borcan. Primul produs obtinut a fost marmelada cruda premiata cu mediala de aur, in Croatia, la Salonul de inventii “Agroarca”. Fructonata este un nou produs care nu este gem, dulceata sau marmelada, dara are gustul adevarat de fructe la borcan.
Fructonata pastreaza nutrientii, fitonutrientii, vitaminele si aroma fructelor poaspete. Pentru producerea lui se folosesc doar fructe ajunse la maturitate, din cultura certificata ecologic, fara adaos de zahar, conservanti sau aditivi alimentari. Fructonata are cel mai mare continut de fruct, si are un termen de valalabilitate de doi ani la temperatura ambientala. Fiind sub forma unei paste de fruct, este un aliment tartinabil si poate fi folosit in mixuri cu iaurt sau cereale la micul dejun sau gustari, deserturi crude chiar si pentru bebelusi. Pana acum, oradeanca a realizat fructonate din cirese, portocale si afine.