Carne ecologica de melc - "Escar Prod SCA", judetul BrasovEscar Prod SCA s-a infiintat in octombrie 2005 cu scopul de a prelucra si promova carnea de melc din productia fermelor membre.

In prezent, cooperativa este formata din 236 fermieri, raspanditi in 31 judete.

 

Suprafata totala exploatata este de peste 100 ha cu o productie estimativa de 3000 tone materie prima anual.

 

Initial s-a plecat de la ideea cresterii melcului prin metode traditionale pe ferme, iar in momentul realizarii interesului enorm sugerat de Agentia Nationala de Consultanta Agricola, sa hotarat sa se infiintieze cooperativa, sub incidenta Legii 566/2004.

 

Entuziasmul fermierilor a fost atat de mare incat in mai putin de 2 ani, cooperativa a ajuns la un capital social de aproximativ 650.000 EUR.

 

Fabrica este construita in comuna Teliu judetul Brasov la cele mai inalte standarde europene, utilarea si operarea ei fiind guvernate de normele ISO 22.000, HACCP si cerintele impuse de EcoCert Internetional, organism de certificare BIO.

 

Produsele finite au ca destinatie piata europeana si cea nord-americana si constau in carne de melc sub forma de conserve, pachete inghetate si semipreparate.

 

Organizata ca o cooperativa de crescatori de melci, Escar Prod a reusit in ultimii ani sa asigure materia prima necesara productiei de cca.1.000 tone/an de produs finit, cunoscut in lumea gastronomica sub numele "The elegant food".

 

Fabrica de procesare a carnii de melc a fost construita la cele mai inalte standarde in domeniul industriei alimentare si corespunde tuturor cerintelor atat ISO 22.000, HACCP cat si a normelor impuse de catre organismul de certificare EcoCert International, cu sediul in Northeim - Germania.  

 

Certitudinea sursei de materie prima de inalta calitate, tehnologia de ultima ora la nivelul unitatii de procesare, cat si certificarea Bio, pozitioneaza Escar Prod-ul, printre cei mai dezirabili furnizori de produse din carne de melc de calitate.

 

Sursa: www.escarprod.ro

 


Cautare