Sa ne protejam bivolul romanesc


 

Produsele traditionale protejate in UE detine un timbru specific care atestata calitatea produsului, procesul tehnologic si control permanent al calitatii acestui produs. Europenii obisnuiti cu acest sistem de proiecte apreciaza gustul produselor traditionale românesti, dar se uita si la existenta timbrului de protectie“, a aratat domana Romanescu (ONPTER).

 

Potrivit sursei citate, producatorii romani ar trebuie sa isi protejeze nu numai produsele obtinute ci si animalele. Cred ca ar trebui sa ne protejam anumite specii de animale facem cum ar fi bivolul sau gaina cu gât golas, dar si apele minerale, plantele medicinale sau ciupercile. Multe state ale UE fac acest lucru cu specii de plante si animale care cresc intr-un anumit areal si cred ca ar trebui sa facem si noi acest lucru”, a subliniat directorul executiv al Oficiului National de Produse Traditionale si Ecologice.

 

Pana la aceasta data, Romania a reusit sa intre in etapa finala de protejare in UE cu un singur produs magiunul natural de prune Topoloveni, fabricat dupa o reteta traditionala atestata din anul 1914. Magiunul de Topoloveni va fi primul produs romanesc care va avea indicatie geografica protejata, ceea ce inseamna ca niciun alt fabricant din lume nu va avea voie sa fabrice sub aceasta denumire.

 

Sursa: www.financiarul.ro

 


Cautare