Congresul Mondial Organic

Odata la trei ani sectorul ecologic se reuneste in cadrul Congresului Mondial Organic (OWC) ce va avea loc in perioada 9-12 ocombrie 2017, in India, tara in care sunt inregistrati peste 600 de mii de fermieri ecologici.

La cea mai mare si importanta reuniune ecologica din lume, se va discuta si se va delibera problemele importante ale zilei. Va fi o oportunitate unica de a se impartasi experientele, inovatiile si cunostintele ecologice. De asemenea liderii miscarii ecologiste vor dezbate modul in care putem cel mai bine sa promovam si sa punem in aplicare agenda ecologica. India, tara cu cel mai mare numar de fermieri ecologici din lume, incurajeaza agricultorii sa faca scurte prezentari, in cadrul congresului, privind activitatea lor ecologica, in special in ceea ce priveste inovatiile utilizate in fermele lor.

Provocarile viitoare ale agriculturii la nivel mondial sunt severe. Trebuie sa asiguram in urmatorii 30-80 de ani o alimentatie suficienta, accesibila si sanataoasa pentru 9-11 miliarde de persoane. De asemenea trebuie sa protejam mediul inconjurator, in conditiile in care apa, solul, aerul, biodiversitatea si peisajele sunt supuse din ce in ce mai mult la multe presiuni din toate directiile. Trebuie reduse emisiile de gaze cu efecte de sera si trebuie adaptate sistemele agricole si lanturile de valori la schimbarile climatice. Trebuie produse alimente pe terenuri agricole limitate, in mod efcient si profitabil si trebuie incorporate noi etici, obiceiuri alimentare si stiluri de viata in lanturile alimentare. Ecologia poate juca un rol tot mai important ca sistem alimentar durabil. Cu toate acestea, mai putin de 1% din suprafata agricola globala este gestionata ecologic si doar o mica parte din populatia globala consuma o cantitate semnificativa de produse ecologice.

 


Cautare