Satul ecologic Camphill Village

Camphill Village SUA este o comunitate unica si plina de viata in care traiesc 250 de persoane, dintre care peste 100 de adulti cu dizabilitati de dezvoltare.

Fondata in localitatea Copake, de langa New York in 1961, Camphill Village este cea mai veche si cea mai mare comunitate Camphill din America de Nord si se intinde pe 615 de hectare de dealuri inverzite, pasuni si gradini frumoase. Camphill Village este parte a Miscarii Internationale Camphill, care se bazează pe intuitia si viziunea spirituala a lumii a profesorului Rudolf Steiner, cel care a pus si bazele agriculturii ecologice biodinamice. Viata la Camphill Village se bazează pe afirmarea demnitatii si integritatii spirituale al fiecarui individ in parte.

Miscarea Camphill este o initiativa pentru schimbarea sociala bazata pe principiile antroposofiei. Comunitatile Camphill sunt comunitati rezidentiale si scoli care ofera sprijin pentru educatia, ocuparea fortei de munca si viata de zi cu zi a adultilor si a copiilor cu dizabilitati de dezvoltare, probleme de sanatate mintala sau alte nevoi speciale. Exista peste 100 de comunitati Camphill in peste 20 de tari din Europa, America de Nord, Africa de Sud si Asia.

 


Cautare