Bio hotelul Sonnenhausen

Cand ajungi pentru prima data in Sonnenhausen ai impresia ca esti intr-un paradis la 30 km sud-est de Munchen, cu o natura verde, plina de liniste si relaxare.

Este locul unde se termina Alpii, si incep dealurile rurale din Bavaria de Nord si totul este neschimbat ca in urma cu 25 de ani. Atunci a inceput renovarea bio hotelului Sonnenhausen, care a evoluat mult in ultimii 12 ani, devenind un loc ideal pentru nunti, intalnire de afaceri, simpozione, si petrecerea minunata a sfarsitului de saptamana. De asemnea aici exista o sala de echitatie (calarie) construita in 1835, si care a fost transformata in sala pentru nunti si alte evenimente.

Bucatarii hotelului ofera turistilor ingrediente de sezon, ecologice naturale direct din gradina hotelului. Deasemenea pe cele 25 hectare de teren pasuneaza vite si oi de la care se obtin lactate si produse de carne certificate ecologic de catre ABCert. Din mica padure a hotelului se face aprovizionarea cu lemne, iar in sectia de artizanat se realizeaza rochii de mireasa si alte lucruri fine cusute manual. In cele 35 de camere ale bio hotelului se garanteaza un somn linistit, iar privelistea Alpilor din apropiere, impresioneaza prin maretia lor. La Sonnenhausen, marile firme si specialistii in domeniu au tinut conferinte pe teme ecologice si au fost entuziasmati de oferta si ambianta gasita aici. Georg Schweisfurth, proprietarul hotelului, dupa ce a aderat la principiile ecologice, s-a implicat in amenajarea cladirilor si camerelor, exclusiv, cu materiale naturale traditionale: lemn, caramida, piatra si fier forjat. Nu gasiti televizor sau minibar in camere, pentru ca in Sonnenhausen, nu aveti parte decat de pace si liniste.

Sonnenhausen are in prezent 75 de angajati, dintre care zece sunt stagiari. Sala de echitatie – este locul ideal unde au loc casatoriile si marile evenimente festive. La fiecare sase saptamani are loc un concert la care asista intre 40 si 200 de spectatori. O data pe luna, are loc o seara culinara la care poate participa oricine. Mai sunt si ateliere de gatit ecologic. Din toamna acestui an se vor oferii turistilor si alte programe de odihna, relaxare pentru gasirea sinelui interior, oferte speciale de nutritie, mersul pe jos, yoga, ciclism montan, prelegeri si muzica.

Georg Schweisfurth si echipa vor construi alte trei cladiri in aceeasi forma de potcoava, avand grija sa pastreze caracterul istoric al constructiilor deja existente.

 

 


Cautare