Proteina din semintele de floarea soarelui ecologica

Proteina din semintele de floarea soarelui este o noua materie prima de baza pentru producatori organici si ajutor pentru cei care sufera de alergii.

AOT, compania de specialitate pentru uleiuri si grasimi din regiunea Allgau, Germania, a descoperit si dezvoltat o proteina din floarea-soarelui si care a fost cercetata in totalitate intr-un proiect al Universitatii din Albastadt-Sigmaringen.

Utilizarea proteinei de floarea-soarelui este o alternativa reala la boabele de soia. Proteina de floarea-soarelui, in general, este bine adaptata pentru realizarea de produse de patiserie, tartine, sosuri si salate si pentru imbogatirea produselor de brutarie.

Seminte de floarea soarelui organice sunt folosite pentru extragerea de ulei cat si pentru procesarea proteinelor organice pe baza unei tehnologii blande de presare la temperatura scazute.

Singura problema ar fii realizarea unor soiuri de floarea-soarelui, cu un continut ridicat de ulei si care sa fie polenizate liber cu ajutor albinelor.

 


Cautare