Frunzele uscate- ingrasamant pentru flori


Miile de frunze uscate, spulberate de vant pe strazile Zalaului, ajung ingrasamant pentru serele din subordinea administratiei locale municipale.

Adunate mai intai in gramezi, de-a lungul trotuarelor si strazilor, iar mai apoi transportate si sortate la statia de compostare, tonele de frunze uscate ajung sa reintre in circuitul din natura sub forma clasicului compost.

In primele sase luni ale anului in curs, la statia de compostare a Zalaului au ajuns nu mai putin de 90 de tone de frunze uscate, mare parte din acestea ingrasand, in final, straturile de flori din sere.

Procedeul folosit de administratia locala zalauana se intalneste si in cazul altor administratii locale municipale din tara. Spre exemplu, la Oradea, aspiratoarele firmei de salubritate aduna zilnic din parcuri ori de pe strazi in jur de zece tone de frunze uscate, care sunt transformate ingrasamant ori pamant de flori. Administratia locala oradeana scoate bani din produsul finit, vanzandul la un pret de 30 de bani pentru un kilogram oricui doreste sa-l cumpere.


Cautare