Scoala rurala de fete

Colegiul de economie Edelhof (Austria) ofera posibilitatea tinerelor sa invete o meserie specifica spatiul rural.

La Colegiul Edelhof, fetele gasesc oportunitati pentru a-si dezvolta personalitatea si pentru a face fata provocarilor vietii. Colegiul, orientat spre facultatea de agricultura ecologica si de economie agrara, face parte din Complexul Edelhof ce pregatesc tinerii si adultii, din regiunea orasului Zwettl, situat in Austria de Jos. La colegiu, tinerele fete de la tara, invata meserii agricole si neagricole, fiind pregatite teoretic si practic.

La Edelhof, alimentatia si sanatateasunt foarte importanta. La cantina se pot servii, la alegere, diferite feluri de mancare, iar in sala de sport, bazinul acoperit, sala de finess, iazul de scaldat, terenurile de volei si centrul de echitatie se practica exercitii de gimnastica si sporturi pentru o conditie fizica cat mai buna. Motoul colegiului este: "vitalitate - activitate – creativitate".

Colegiul faciliteaza educatia si formarea profesionala pentru zona rurala din Austria de Jos. Caminul poate gazdui 120 de fete in camere cu doua sau trei paturi. Colegiul cuprinde 5 sali de clasa, o bucatarie mare, 3 bucatarii pentru cursuri practice, camere frigorifice, 2 spatii pentru lucru manual, sala cu mai masini de spalat si de calcat, gradina de legume si plante aromatice, 2 sali de informatica, o sala de gimnastica si un spatiu recreativ. Impreuna cu baieyiii de la Scola Tehnica Agricola Edelhof, sunt organizate clase de dans traditional, clasic si modern. 

Dintre cursurile care se predau la colegiu de economie Edelhof, amintim: religia, limba germana, engleza, istoria, geografia, horticultura, botanica, deontologia profesionala si de client, sanatatea si asistenta medicala, ingrijirea pentru persoanele varstnice, igiena, nutritia, sanatatea, patologia generala si stomatologia, geriatria si psihiatria geriatrica, farmacologia generala, primul ajutor, filme de animatie pentru motivatie si pentru petrecerea timpului liber, introducerea in psihologie, sociologie, stiinte sociale, comunicare si managementul conflictelor, baze juridice specifice, moartea si doliu, etc.

 

 


Cautare