Agricultura ecologica poate hrani Europa

Intr-un studiu realizat in Franta, se arata ca agricultura ecologica poate hrani populatia Europei.

Studiu prezinta consecintele pozitive ce se vor realiza pana in anul 2050, prin restructurare agroecologica a agriculturii europene. Astfel, s-ar putea hranii intreaga populatie a Europei, cu mancare ecologica, s-ar reduce emisiile de gaze cu efect de sera in agricultura cu 40% si ar rezulta o crestere semnificativa a biodiversitatii. Conditia necesara pentru a se realiza toate aceste lucruri, este schimbarea obiceiurilor alimentare, respectiv: mai multe cereale, fructe, legume si plante care contin proteine si mai putine produse de origine animala.

In aceste conditii, se poate hrani populatia Europei, cultivand legume, fructe, cereale, etc, fara pesticide si ingrasaminte minerale. Productia agricola ar putea sa fie exportata, in timp ce importurile de produse agricole ar scadea, deoarece ar fi nevoie de hrana mai putin bogata in proteine. Cercetatorii francezi, in studiul lor, au luat in calcul si o scadere a randamentelor/ha de 10 pana la 50%, in functie de produsul agricol cultivat.

 

 

 

 

 

 


 


Cautare