Guvernul Quebec incurajeaza agricultura ecologica

Guvernul liberal al provinciei Quebec a prezentat recent o plan si un buget marit pentru a incuraja dezvoltarea sectorului alimentar, inclusiv agricultura ecologica.

In urmatorii cinci ani, 5 miliarde de dolari va fi investita in sectorul "bio-alimentar", a anuntat premierul Philippe Couillard. "Biofood" sau in limba franceza "Politique bioalimentaire 2018-2025" este un plan de sapte ani care va aduce o mare schimbare in industria alimentara si care va pune pe primul loc consumatorii si sanatatea lor.

Toate industriile legate de alimentatie, inclusiv agricultura, acvacultura pescuitul, prelucrarea produselor alimentare, distribuitorii de produse alimentare en gros si cu amănuntul, precum serviciile alimentare, hotelurile, restaurantele si institutiile alimentare sunt incluse in program. "Politique bioalimentaire 2018-2025" urmareste printre altele: sa dubleze suprafata terenurilor agricole dedicate productiei de alimente ecologice in Quebec, de la 49.000 de hectare in 2015 la 98.000 de hectare pana in 2025; sa creasca proportia produselor acvatice recoltate in Quebec, de la 52 la 70 la suta; sa incurajeze agricultura, acvacultura, pescuitul si industria alimentara; sa investească 15 miliarde de dolari pentru imbunatatire si modernizare.

 

 


Cautare