Germania, Italia, Spania - cele mai bune piete pentru mierea bio romaneasca


Romania produce in jur de 3.500 tone de miere ecologica, dar cea mai mare parte din productie se vinde in strainatate pentru ca romanii sunt interesati de marfa cat mai ieftina.


 

In tara, valorificarea se face prin targuri si magazine specializate si pentru ca vanzarile merg prost, apicultorii au scazut pretul.


 

Mierea bio romaneasca ajunge in principal pe pietele europene. 60-70% fiind exportata catre tarile UE. Cele mai bune piete pentru mierea bio romaneasca sunt Germania, Italia, Spania.


 

Acum exista peste 100.000 de familii de albine certificate ecologic sau aflate in perioada de conversie. Numarul producatorilor din acest sector a crescut la peste o mie in acest moment.


 

Daca in 2000 România producea sase tone de miere certificata ecologic, acum a depasit 3.500 tone.


 

Cei care nu prind contracte in strainatate trebuie sa incerce sa vanda in tara si cea mai buna metoda pare a fi prezentandu-se la targurile organizate in diverse orase. “Prin targurile organizate in marile orase vindem cam jumatate din productie. Restul se valorifica prin magazine specializate sau prin comenzi mici atat din tara, cat si din Ungaria”, a spus Melinda Szasz din Hunedoara. 

Sursa: www.capital.ro

 


Cautare