Vert Midi, un nou concept de restaurant ecologic
15.12.2017. Intreaga piata agro-alimentare se indreapta spre alimente naturale si sanatoase, iar o masa de pranz, sub noul concept, se poate servi la restaurantul Vert Midi din Paris.
15.12.2017. Intreaga piata agro-alimentare se indreapta spre alimente naturale si sanatoase, iar o masa de pranz, sub noul concept, se poate servi la restaurantul Vert Midi din Paris.
4.10.2017. Laboratoarele PlantExtrakt au fost infiintate ca firma mixta romano-germana, intr-o zona nepoluata, in mijlocul naturii, la Radaia, langa Cluj-Napoca.
01.12.2017. Dulceata de trandafir, o delicatesa foarte cautata, este gata sa plece spre consumatori de la ferma ecologica din Topa.
2.10.2017. Gospodarie taraneasca ecologica Manastireni este situata la 45 kilometri de Cluj.
22.11.2017. Compania Taifun-Tofu GmbH din Freiburg (Germania), avand o istorie de 30 de ani, ofera branza de soia ''Tukan bio & vegan'' din anul 2004.
28.09.2017. PRONAT S.R.L., importator, procesator si distribuitor de produse naturale si BIO, va organiza in data de 7 Octombrie 2017, orele 09:00-18:00, primul targ de acest gen din Romania.
17.11.2017. Potrivit Asociatiei Comerciale Organice (OTA), piata americana de produse ecologice se dezvolta foarte mult.
27.09.2014 Cafeneaua Bastille, la fel ca multe alte restaurante ecologice si durabile, se aprovizionaza de la fermierii locali ori de cate ori este posibil. Cu toate acestea, Bastille Cafe din Seatlle, SUA, impreuna cu compania agricola Seattle Urban Farm au facut un pas inainte, pentru aprovizionare cu legume, producand direct pe acoperisul localului.
16.11.2017. Un studiu efectuat Assobio arata ca 7 din 10 familii italiene (aproximativ 18 milioane) au cumparat in ultimul an cel putin un produs ecologic.
25.09.2017 Prunele uscate cu nuca sunt adevarate delicatese apetisante, incarcate de traditie si aroma, o tratatie care te surprinde prin miezul crocant de nuca ce il gasesti in mijlocul prunei impecabil uscate.
15.11.2017. Premiul pentru Inovatie Agricola Organica (OFIA) a fost acordat de IFOAM, Fundatiei Inga, la 10 noiembrie 2017, in timpul Congresului Mondial Organic din New Delhi, India.
24.09.2017 La Cluj s-a deschis ''Colina Farms'', o ferma bio in stil american, cu legume livrate la usa apartamentului si cu o zona de picnic la Vultureni, judetul Cluj.
10.11.2017. Pe teritoriul tarii noastre au fost stabilite mai multe zone ecologice pentru cultura de fasole (Phaseolus vulgaris).
23.06.2017. Aloe vera gaseste conditii foarte bune de dezvoltarea in Guastatoya El Progreso din Guatemala, fiind o sursa valoroasa de venit pentru micii fermieri.
9.11.2017. Anul 2016, pentru cei mai multi agricultori ecologici din Germania, 2016 a fost unul bun.
1.06.2017. Retailerul elvetian de produse alimentare Coop a lansat gama Karma pentru vegetarieni.
31.10.2017. Credeam ca am gasit paradisul tehnologic, dar se pare ca nu va fi asa, deoarece am ajuns intr-o etapa in care nu mai exista resurse naturale fiabile si necontaminate.
26.04.2017. El Corte Ingles a lansat in orasul spaniol Valencia noul magazin La Biosfera.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a organizat conferinta ”PNDR 2014-2020 in sprijinul agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania", in incinta targului international INDAGRA, la ROMEXPO, Sala Mihai Eminescu.
20.04.2017. Guvernul statului Bengalul de Vest, India, si-a infiintat propriul restaurant ecologic in eco-parcul Kolkata.
30.10.2017. In agricultura ecologica, leguminoasele detin un rol deosebit de important in asolament. Efectul favorabil al leguminoaselor pentru plantele succesoare se cunoaste din antichitate.
18.04.2017. Ferma biodinamica este locul in care negociem relatia noastra cu natura.
27.10.2017. Odata la trei ani sectorul ecologic se reuneste in cadrul Congresului Mondial Organic (OWC) ce va avea loc in perioada 9-12 ocombrie 2017, in India, tara in care sunt inregistrati peste 600 de mii de fermieri ecologici.
7.04.2017. Miscarea ecologica din Goa, India, a dus la cresterea cererii pentru bomboanele de ciocolata raw.
18.10.2017. Biserica Evanghelica C.A din Romania si Agro Plus organizeaza in fiecare vineri, targul de produse ecologice si locale in Piata Huet, din Sibiu.
6.07.2017. Mica gospodarie de munte se preteaza la cresterea vacilor in sistem extensiv, recomandabil in conditii de crestere cat mai apropiate de cele naturale.
16.10.2017. Branza “Traditional Welsh Caerphilly” IGP, poate fi facuta din lapte de vaca crud sau pasteurizat si poate fi produsa folosind lapte ecologic. Aceasta este singura branza autohtona din Tara Galilor.
3.04.2017. Proiectul ''Farminary'' de la Seminarul Teologic Princeton, SUA, integreaza educatia teologica cu agricultura durabila la scara mica.
11.10.2017. Centrul ecologic de prelucrare a laptelui “Glaserne Molkerei” din Munchehofe este unul din cele mai vizitate obiective ecologice din Germania.
Aproape 50000 de consumatori din Germania au votat cele mai bune magazine si supermaketuri ecologice din tara.
© Copyright 2019 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev