Reteta traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.

Read More

Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.

Read More

Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.

Read More

O mancare traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.

Read More

Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.

Read More

Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta

Read More

Productia de plante ornamentale are peste 100 de ani de traditie în Ungaria.

Read More

In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.

Read More

Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.

Read More

6.01.2017. Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.

Read More

Targul de Craciun de la Budapesta a fost desemnat drept „Cel mai frumos targ din Europa" in anul 2008.

Read More


21.11.2017. Se anunta un Craciun feeric la Szeged. Ungurii isi primesc turistii cu o sumedenie de surprize. La tarabele de la targurile de Craciun din Szeged se gasesc de la produse traditionale pana la haine si jucarii pentru copii.

Read More

27.04.2017. Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.

Read More

25.01.2017. Palinca maghiara a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.

Read More

Szegedi szalami” sau „Szegedi teliszalami” DOP, Ungaria, reprezinta un produs obtinut din carne si grasime de porc in proportii egale, tocate in bucati cu dimensiuni de 2-4 mm, cu adaos de sare si condimente.

Read More

Sange de taur” (Egri bikaver) e legendarul vin rosu sec din Eger, realizat din trei sortimente diferite de vin.

Read More

In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.

Read More


Denumirea de origine protejata „Hajdúsági torma” se acorda radacinii varietatilor regionale ale plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdúság.

Read More

Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut, prin munca asidua, cu multa grija prin selectie individuala, o varietate de ceapa de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.

Read More

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika” se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat obtinut din soiuri de seminte recunoscute de stat si cultivate în zona Seghedinului.

Read More

Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.

Read More

La doar un zbor distanta de Bucuresti, Budapesta este renumita pentru arhitectura sa incredibila, muzica clasica si statutul de centru al artelor.

Read More

Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.

Read More

Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).

Read More

Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar”.

Read More


Dansul popular Csardas isi are originea in Ungaria si a fost popularizat de catre muzicantii romi (Cigany) in tarile invecinate inclusiv in Romania (Transilvania, Banat)

Read More

 

 

Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare, provenite de la animale ingrasate pana la o greutate de cel putin 135 kg.

Read More

Cautare