Inca din secolul al XVI-lea, orasul Gragnano, Italia este cunoscut pentru productia de paste fainoase din grau dur.

Read More

Cappellacci di zucca ferraresi” IGP, Italia, sunt paste fainoase proaspete umplute.

Read More

Bergamotul din regiunea Calabria, Italia, produce une ulei esential caracterizat prin culoarea verde si miros proaspat si placut.

Read More

Midia „Cozza di Scardovari”, apartinand speciei Mytilus galloprovincialis, este o molusca bivalva cu forma alungita si cu o cochilie de culoare negru-violaceu.

Read More

In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.

Read More

Reputatia produsului „Marrone di Serino” IGP, Italia este legata de comercializarea lui la nivel national si international.

Read More

Produsul Culurgionis d’Ogliastra, din Italia, cu forma sa de coltunas umplut si lipitura caracteristica ce aminteste de un spic de grau, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia.

Read More

Taormina este un orasel turistic de pe coasta de est a Siciliei, Italia, situat intre Messina si Catania.

Read More

Timp de 10 zile are loc Festivalul Artusiana Food and Wine din orasul italian Forlimpopoli, care devine astfel capitala gastronomiei italiene.

Read More

Salamul „Lucanica di Picerno” are o culoare rosu-rubiniu, iar felia moale si compacta prezinta un gust intens si predominant de seminte de fenicul.

Read More

Denumirea „Cioccolato di Modica” desemneaza doar produsul obtinut prin prelucrarea pastei de cacao amara cu adaos de zahar, pe raza comunei siciliene Modica (provincia Ragusa).

Read More

Produsul „Squacquerone di Romagna” DOP este o branza cu pasta moale si cu maturare rapida, produsa din lapte de vaca provenit din din regiunea Emilia-Romagna.

Read More

7.02.2018. Fiecare vizita in Toscana, Campania sau Sicilia e o calatorie inapoi in vremurile in care soarele ingrijea gospodariile italienilor. De aici am selectam cei mai buni producatori de carne si produse de carne care au reusit sa pastreze pana azi retete de peste 100 de ani.

Read More

3.02.2018. Dragobetele, sarbatoarea romaneasca si ziua indragostitilor “Valentine''s day”, au la origine traditiile antichitatii romane si tracice.

Read More

30.01.2018. Carnavalul de la Venetia, ce are loc in perioada 27 ianuarie - 13 februarie 2018, este un festival care celebreaza trecerea de la iarna la primavara.

Read More

29.01.2018. Produsul „Pitina” IGP, Italia, are o forma sferica si se obtine din carne macra si carne grasa, invelita intr-un strat de faina de porumb.

Read More

22.01.2018. Tarantella este un dans traditional din Sicilia, cu ritm rapid si fraza melodica ce difera de la o zona la alta.

Read More

9.01.2018. Indicatia geografica protejata (IGP) „Lenticchia di Altamura” se refera exclusiv la lintea uscata din soiurile Laird si Eston. Acestea fac parte din specia Lens esculenta Moench (sinonime: Ervum lens. L., Lens culinaris Medic.)

Read More

13.12.2017. Traditia gastronomica din regiunea Mugello, Italia dateaza de la inceputul Evului Mediu si se bazeaza pe ingredientele bucatariei sarace a taranilor, ceea ce necesita alimente proaspete si sezoniere.

Read More

06.12.2017. Denumirea „Cantucci Toscani” ÍGP Italia, este numele produsului din categoria dulciurilor obtinut prin prepararea unui aluat pe baza de faina, migdale dulci naturale integrale, zahar, oua, unt si miere, copt in cuptor.

Read More


03.12.2017. La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.

Read More

03.12.2017. In UE, cuvantul parmezan, mai precis "Parmigiano Reggiano" este o marca inregistrata si poate fi utilizat doar pentru a desemna acest tip de branza produs în regiunile Parma si Reggio Emiliadin Nordul Italiei.

Read More

 

03.12.2017. ''Nocciola Romana” este un produs DOP, din clasa fructe, obtinut in Italia.   

Read More

23.11.2017. Una dintre cele mai importante moduri de a sarbatori Craciunul in Italia este scena Nasterii Domnului.

Read More

23.11.2017. In ziua de 17 noiembrie 2017 a avut loc la Londra, Campionatul Mondial de Cascaval si a 30-a editie a premiilor World Cheese Awards.

Read More

13.11.2017. Populatia walser, care venit din Elvetia, tara vecina, si stabilita pe teritoriul Ossola, din regiunea Piemonte, Italia, a dezvoltat o tehnica proprie de obtinere a branzeturilor.

Read More

17.10.2017. „Marroni del Monfenera” sunt castane in stare proaspata provenind din ecotipul local de plante din soiul Castanea sativa Mill. var. sativa.

Read More

16.10.2017. Pane di Matera” DOP, Italia, se poate obtine doar din faina grisata remacinata sau gris de grau dur.

Read More

20.09.2017. Boccaccesca 2017 va fi inspirata de parfumul, culoarea si aroma florilor, si va atrage in perioada 6-8 octombrie nenumarati vizitatori pe strazile inguste medievale din Certaldo Alto, Toscana, Italia.

Read More

4.04.2017. ''Pizzoccheri della Valtellina”, Italia, sunt paste fainoase facute dintr-un aluat care contine cel putin 20 % faina de hrisca in amestec cu alte tipuri de faina.

Read More

Cautare